vtz rotterdam

Ik heb interesse
en meld me graag aan
vrijwilliger worden

Wat kan ik verwachten?

Als vrijwilliger kan je altijd in een bijzondere situatie terechtkomen. ‘Er zijn’ in de laatste levensfase van een ander vraagt wat van je. Tegelijkertijd is het heel dankbaar werk. Werk dat je kan verrijken.

Het vrijwilligersteam van VTZ Rotterdam bestaat uit betrokken, flexibele, creatieve, nuchtere en snel inzetbare mensen. Ze gaan emotionele onderwerpen niet uit de weg en nemen de gevoelens en gedachten van anderen serieus. Hieronder vind je een aantal punten waarvan we denken dat die je een heel eind op weg zullen helpen. Vind je jezelf hierin terug? Neem dan contact met ons op.

Empathisch luisteren

Je kunt je inleven in de ander en luisteren naar zijn of haar verhaal zonder jezelf hierin te verliezen, te (ver)oordelen of ongevraagd in te vullen.

Flexibel en betrouwbaar

In een bijzondere situatie kun je meebewegen als dit nodig is én de rots in de branding zijn. Je houdt het hoofd koel en blijft aandachtig en betrokken.

Hands-on en creatief

Niet lullen maar poetsen! Je raakt niet snel uit het lood geslagen en kan iemand met raad en daad bijstaan zonder ongevraagd de regie over te nemen.

opmerkzaam en rustig

Je straalt rust uit, hebt oog en oor voor wat er om je heen en bij jezelf gebeurt. Daardoor weet je wat er speelt bij de ander en waar behoefte aan is.

verankerd en verbonden

Verankerd in en verbonden met Rotterdam, de stad van diversiteit en veerkracht zet je je in voor de cliënten, ongeacht kleur, religie, nationaliteit, gender, leeftijd, of geaardheid.